Nézek mint boci az új kapura

2015. február 04. 12:58 - Kergeboci

Rage

Kicsit panaszkodni akartam :)

Már kezdem megszokni, hogy egy jól bevált kézműves márkát az egyik helyen sárga fémes búza jellegű italként, a másikon barna édeskés ipácska formájában kapom meg. Az se lep meg, hogy (a címke alapján) egyazon lefőzés és palackozás során, az egyik felkapottabb főzde söre az egyik üvegben x a másikban y ízű. Hogy a harmadik kocsmában, az összes csapból citromlé folyik, mindegy hogy mit kérsz (de állítólag az üvegben is). Az, hogy a túlárazás már-már érthetetlen méreteket ölt, nem is beszélek. A mai hely is ilyen, de ezt még megfejelik azzal, hogy leírják a nyitó lapukon, hogy az ő prémium söreik mennyivel olcsóbbak, mint a környéken máshol. Az nem számít, hogy szemben van velük az egyik hely, ahol fele ennyi.

Szóval érdekes még idehaza ez a dolog, amit sörfőzésnek és kiszolgálásnak hívnak. Apropó, erről jut eszembe, Budapesten, ahol talán kicsit forgalmasabb napokat sikerülhet egy ivónak átélnie, hogy engedheti meg egy hely, hogy a kiírt nyitva tartás ellenére, mikor megjelenünk vagy elzavarnak, vagy alapból ki sincsenek nyitva? A mindenki által (felesleges és kevésbé felesleges) információ gyűjtés és megosztásra használt facebook mégis mire való, ha nem arra, hogy kiírjuk, "bocs srácok, ma zárva"? A kommersz talponálló képes rá. Gondolom mert ott még fontos a vevő.

Szóval igen, vannak azért idehaza bajok bőven.

Ettől függetlenül természetesen megint összegyűlt egy csokornyi finomság:

Monyo Schatzi búza: finom sűrű banános/kenyeres búza sör, apró savanyúsággal a vége felé. Legalábbis azt hiszem, mert a 0,25 l nem volt igazán elég, hogy egy finom, de végül is alap búza sörnek, nagyon átérezzem az ízét és hatását. Így is annyiba került, mint egy jófajta körsó ! búza. Ilyen árral csak azért kap jó pontot, mert ez remélhetőleg csak a hely hibája.

Mikkeller Sort Gul: hiba mentes fekete IPA. A Raszta és a Torpedó után nem volt ugyan sok esélye nálam, de még így éreztem, hogy IPA-nak megfelelően keserű, stoutnak igazán kávés. Egy újra kóstolást mindenképp megérdemel!

Chodovar Mr. Albi Zimní Special: igazán jó, testes cseh sör. Pontosan az, amit vársz. +

armando_otchoa Deep Throat: hidegen alig jön ki az íze, érdemes melegedni hagyni. Onnantól krémes, kávés, édes-keserű stout. Nem különleges, bár van valami furcsa az izében (majd megkérdezem a mestert, mi akar ez lenni). Jófajta.

Legenda Bakker: nem szívesen írom fel a listámra, mert itt valami hibádzott, biztos hogy nem ez jött (akart előjönni) a gyárból. Folyékony szalon cukor, semmi sör nem volt benne. Először átverésre gyanakodtam. Újra kell kóstolni.

Pandulabeer / Zodiak Xmoke RIPA: füstösség és édesebb fenyős íz jön elő. Nem nagy szám, nem is rossz sör, bátran ajánlom azoknak, akik még csak ismerkednek a füstös ízekkel.

Permon Black IPA: korrekt fekete IPA, melynek az igazi erőssége, az ára.

To OI xyz Under Bean : nem találom a nevét sehol :) Lehet csak képzeltem, és azért volt ilyen rohadt jó. Csípős-édesen indul, minden nedvességet elpusztító eszpresszó keserűségben végződő sör. Kihagyhatatlan.

Brewdog Prototype Hop Fiction IPA: mint egy Kozel, amit citra hidegkomlóztak. Szóval iható volt.

Mikkeller Sort Kaffe: a másik kihagyhatatlan stout a mostani listán. Agyon füstölt kávé, rettentően tömény. Az egyik legdurvább, amit ittam.

Hecker-Pschorr Festival Special: édes malátás, enyhén nyers hatást keltő láger. A maga műfajában jó.

To OI First Frontier IPA: édes és keserű sör, ahogy azt vártam. Kicsit duplás érzete van (édes enyhén alkoholos). Nem megváltó, de a virágos/mézes ízű IPA-k kedvelőinek ajánlott!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr207139971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása