Nézek mint boci az új kapura

2015. január 08. 10:10 - Kergeboci

Év végi és elejei ömlesztés

Tovább után ömlesztve

Oedipus Mama: nagyon intenzív ízű sör. Főleg a citrusos jelleg ütközik ki, ipához kevés keserüséggel. Nem véletlenül csak pale ale a megnevezése. Az én ízlésemnek így kevés, illetve a keserűség nélkül túl citromos, de kezdésnek bármikor szívesen pattintok egyet.

Mikkeller Jackie Brown: nevéhez méltóan csokis. Nincs alkohol íze, nem szénsavas, így engem teljesen megnyert.

Meantime Indian Pale Ale: csak belekóstoltam, így a listámra nem fog felkerülni, de azért magamnak leírnám, hogy nem, nem kell innom belőle, nem jó. Édesnek édes, de gyenge. A Mama ipásabb mint ez.

Widmer Brothers Upheaval IPA: nem értem a rate beer pontozását ennek a sörnek. Ez még semmilyenebb mint a Meantime. A közepe-eleje mézes keserkés ugyan, de a vége olyan, mintha vízzel öblítenék. Még azt is kimossa a számból, amit az első pár kortytól kaptam. Nem rossz sör, csak jellegtelen, mínuszt nem adnék rá, kezdésnek illetve pár embernek biztos finom, nekem kevés.

Brewdog Cocoa Psycho: a ló rúgja meg, micsoda íz világ! Kávés csokik közül, az eddig kóstoltak legdurvábbikja (tudom, mindegyikre ezt mondom). Semmi alkohol íz, semmi szénsav. Egyszerűen frenetikus és kihagyhatatlan!

Roth Beer / Hatodik Íz Perfect Deal: ez az a sör, melyet újra kell kóstolnom. A bemutatkozása érdekes volt. Állítólag nem sikerült a csapszerkezeten rendes hőmérsékletet állítani, így a sör jég hidegen csurdogált ki a hordóból. Úgy viszont minden jellegzetes ízét elnyomta, így forró korsóba csapolták be. Minden idegenkedésem ellenére, ez a csapolás és a sör is, nagyon bejött. Több mint jó stoutos ipácskát sikerült elfogyasztanom, de azért egy későbbi próbát megkövetelek magamtól.

Kentucky Kölsch: nehéz szívvel rakom fel a listámra, mert szinte biztos vagyok benne hogy a csap hibája volt ez a sör élmény is. Mert konkrétan savanyú volt. Így szintén nem írom fel a listámra, de a megjegyzés itt marad, hátha máshol kóstolva is ez jön le róla. Akkor meg mehet a dupla/tripla mínusz.

Hoppin' Frog Hoppin to Heaven IPA: az üveg méretéhez híven volt nagy a mi elvárásunk is. Ketten ittuk, mindketten csalódtunk. Melegedve ízesedik, de ez a füves ízvilág nem az én ízlésem. Rossz sörnek ezt se mondanám.

AleSmith YuleSmith (Summer Holiday) IPA: csöppet alkoholos ízű és rettentően édes. Egy az egyben a Brewdog Hardcore IPA-jára hasonlít, így ezt is bátran merem ajánlani.

Rogue Mocha Porter: vízes kávé. Aki nem szereti a stout vagy porter söröket igazán vagy fél tőlük, annak felvezetőnek jó lehet. Más kerülheti.

Legenda Vörös Csepel: gumimaci szörp. A vicces íze miatt lehetne egy plusz pont, de mivel sörként számítanék rá, itt a lista egyik mínusza.

Legenda Hableány: citrusos, nagyon hatásos kezdő sör, már már ipák felé hajló utóízzel. Ez a magyar Oedipus Mama.

Legenda Teleporter: édes, enyhén csokis porter. A nagyokhoz ez sem érhet fel, de alternatívának bátran választható.

Fritz Egger Bergköning: nem tudom melyik fajtása. Kisüveges, kisboltban kapható. A Soproninál ihatóbb, haloványan kukoricásan savanyú (pedig nincs benne), mégis alapból keserű. Már-már sörnek mondanám. Ez a tökéletes semleges pont, se plusz, se mínusz. Csak akkor, ha nincs más, de akkor viszont ezt nyugodtan.

Brewdog Hoppy Christmas: virágos/mézes, klasszikus IPA, jófajta keserű lezárással. Nem korszakalkotó, viszont a maga súlycsoportjában tökéletes alkotás. Ez a kiforrottsága megéri a két plusz pontot.

Sierra Nevada Porter: no a fenti megjegyzés fényében, ez akkor viszont egy mínusz lenne. Ugyan az a kategória, mint a Rogue Mocha Portere. Vizes kávé, nekem még felvezetőnek sem, de kevésbé ízorgiára vágyóknak talán jó lehet. Karácsonyi jó hangulatom még kitart, legyen egy plusz pont ez is.

Permon Svetly Lezak Filtroveny 11: valószínűleg a hideg állapota miatt, de nem jött ki az íze. Ellenben keserű volt, gondolom melegedve ott lenne a szűretlen jelleg. Megelőlegezem a plusz pontot, de újra kóstolás kötelező.

Fóti Spíler Sörkert "IPA": viccnek főzött sör lehet, de pilsnek egész tűrhető volt. Fémes íz világa nem repíti az említhető sörök közé, cserébe nem is kértek érte lényegében pénzt.

Primator Weizenbier unfiltered: még nem láttam ilyen üvegest. Szintén a hideg állapota lehetett, amiért a jellegzetes banános íz nem jött ki, csak a kicsit fémesebb, alkoholosabb íz, így szintén újra kóstolandó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr797052543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása