Nézek mint boci az új kapura

2014. március 05. 12:26 - Kergeboci

Cseh hörpintés

Hrabal Söröző, még itt sem voltam.

Tágas, korrekt (nem hatalmas) választékkal. Bár ezeket mind olcsóbban is be lehet szerezni máshol, de a plusz ár a kényelemért belefér.

Postrizinske Bogan: kevésbé keserű, mint sok más társa a felhozatalból, viszont karakteres, fűszeres ízével nagyon itatja magát.

Postrizinske Francinuv: ez viszont a legkeserűbb világos volt, a nap csúcspontja (a régi barát Bohemia Regent Special/Premium/Prezident (?) és a Cerna Hora Kvasar mellett). 

Bohemia Regent Knize: szűretlen, a kollégák körébe nagy sikert bezsebelt. Az én nyelvem másra volt beállítva, kicsit édeskésnek tűnt a többi mellett.

Podkrkonossky Tmavy: selymes kávés stoutra hajazó barna sör. Stout napra bátran ajánlom.

Egyik se volt az a kimondott csoda sör, cserébe nagyon kellemes, finom keser ivós sör, mely a jó társasággal karöltve, piszok jó estét tud generálni minden sörimádónak.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr695844354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.03.05. 15:17:43

Hol lehet olcsóbban beszerezni? Csak azért kérdem, mert itt Pesten tudtommal mások is a Hrabalosoktól szerzik be ezeket.

Amúgy a Francinuv mellett a Něžný barbart is nagyon tudom ajánlani.

Kergeboci 2014.03.05. 15:50:10

A Cerna Hora és Bohemia sörei a Csakajóban, a Postrizinske sörök pedig a Különlegesnél is beszerezhetőek pár db ötven forintossal olcsóbban. Cserébe ott szűkös a hely, Különlegesnél pedig felárat is számítanak ott fogyasztásnál.

Barbarhoz volt már szerencsém, ő is ízlett, csak elfelejtettem a listára felkörmölni (akkor még azt hittem fejbe tudom tartani az új kóstolásokat :D)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.03.05. 20:38:15

@Kergeboci: Hohó, palackos söröket áruló boltot és csapolt sört felszolgáló kocsmát összevetni nem ér! ;-)

Márcsak azért sem, mert a Hrabalban csapolt sörök habja figyelemreméltóan selymes (ami gyanúm szerint nitrogénes csapolásra utal...), olyat palackból kitültve soha nem fogsz látni.

Ha meg éppen ezek a sörök vannak csapon a Csakajósörnél vagy a Különlegesnél, akkor meg gyanítom, hogy nem olcsóbbak.

A Bohémia Sörszalonban egyébként a palackos változatok versenyképes áron kaphatóak.

Kergeboci 2014.03.06. 09:59:03

Látod, ebben teljesen igazad van.

Ezt a nitrogénes csapot ha legközelebb ott vagyok megkérdezem, lehet benne valami.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása