Nézek mint boci az új kapura

2015. május 19. 16:18 - Kergeboci

A 9. előtt

Mármint a 9. Főzdefeszt előtt. Ugyan egy ideje keringet a pletyka, hogy jó szokás szerint, még a Budavári Sörfesztivál előtt megejtik eme kedvenc sörlötyögtetős összejövetelt, de hivatalos információ még nem került ki az oldalukra, vagy a nemzet/belközi hírek főportáljára, a facebookra.

Most megkaptuk a bejelentést, és a lehetséges látogatók felől a szokásos felháborodási hullámot: "Miért metapay? Ilyen buziság, ki se megyek". Mert hát minket nagyon érdekel, hogy ő ki jön-e vagy sem.

A metapay mellett még nagyobb hisztériát okozott a söröskorsó bevezetése. Amit konkrétan sajnálok, hogy csak egy fajta méretben lesz, illetve az a pletyka, hogy nem visszaválthatós (amit elég nehezen tudok egy három napos fesztiválon elképzelni). Nem fogok beállni a tömegrívás közé, meglátjuk mi lesz, és az hogyan fog működni/nemműködni.

Ami viszont nagy ívben elkerülte a hangosak figyelmét (remélem pár csöndes azért fellélegzett), az a helyszín választás. Végre árnyékos, fás sétányon a városligetbe zajlik le az esemény, és bár a Street Food Show-val összekötve, remélem a tömegnyomor kicsit csökkenni fog az előző évhez képest.

Az ujjaim már viszketnek a szokásos, napokra bontott, bepriorizált lista készítésére, de sajnos erre még várni kell. Remélem idén sem feledkeznek el róla: http://folyekonykenyer.blog.hu/, nagy segítség volt sokunk számára az utánjárás.

Addig is, egy-pár nálam mostanában fogyottak: 

Kaltenecker Fiesta Summer Ale: állítólag golden ale. Ami biztos, hogy citra és spalter komlóval készült, rendkívül frissítő, szűretlen, enyhén szalmás-zabos jellegű sör. Melegedve édesedik.

Vysoky Chlumec Flying Cloud IPA: nem lesz a kedvencem. Szénsavas édes félbarna, nyomokban sem hasonlít IPA-ra.

Ok Brewery Angol IPA: már a kísérleti sörük se jött be kifejezetten, ahogy ez sem. Malátás, édes barna sör. Rossznak nem rossz, de IPA.

Signature Black Tongue: a Mastodon zenekar által megihletett (és velük lefőzőtt/reklámozott/tudomisénmitkerestek a sör közelébe) fekete IPA.Ütős, száraz-kávés stoutos IPA. Nagyon ízlett.

Legenda Irish Stout: egy az egyben Baileyst öntöttem ki az üvegből a poharamba. Illatra is, ízre is. Aki azt szereti, hajrá. Aki sört akar inni, szerintem talál mást. Mivel a baileyst nem utálom, így nem húzom le a listán. Ki tudja, lehet hogy ez is egy sörfajta, csak még én kóstoltam keveset, és később majd megszeretem.

Hopfanatic Insomnia: csokis kávé. Nyers, kicsit odaégett kotyogos kávés íze van. Túl hideg volt, így egy újra kóstolandó normális hőmérsékleten!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr897473132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása