Nézek mint boci az új kapura

2013. május 17. 16:49 - Kergeboci

Legendák

IPA-s és magyar napot tartottunk az előmerészkedő Tavasz kedvéért, és lelátogattunk a kiülős Sörspecialista placcra. Nem titkolom, nekem a kedvencem ismét egy régi ismerős, a Brutal Bitter IPA volt, meg is kóstoltam belőle jó párat. Erős, ütős, mégis finom. Sajnos az új, Legenda Kelet Indiai Társaság IPA, az eredeti angol stílust képviseli, ahol nem játszanak az extrémebb komlók gyümölcsösebb ízvilágával. Ez így íztelen volt nekem, nem rossz sör, de kategóriájában tőlem negatív pontozást kap. A búzájukat csak kis kortyokban kóstoltam, így erről még véleményt nem írok, de a társaság tagjainak az volt a nap legjobbja, így őt még majd alaposabban ízlelnem kell. Én IPA helyet, inkább egy, elsőre barnának gondolt sört teszteltem, a Legenda James’ Brown Ale, meglepően vöröses színben pompázó nedűjét. Ez kérem szépen, egy jófajta ír vörös sörhöz tudnám ajánlani, és mint ilyenek kedvelője, előkelő helyet vívott ki a nap kóstoltjai között.

Utólagos megjegyzés: kár volt a Pokerface-t kihagyni. Mindenki azt istenítette, de azóta (1 hónapja) már nem lehet hozzájutni, várni kell az új főzetre

Kicsit más fajta legenda, más fajta napra:

Születés napra egy jó IPA nap receptje:
Előételnek fogj egy jó nagy pohárnyi, bronz színű csapolt Anderson Valley Hop Ottin' IPA-t, bolondítsd meg egy üveg fenyőgyanta illatot eregető BrewDog Hardcore IPA-val. Főételnek nagy üvegből a harapnivalón sűrű, mangós édeskés ízen utazó gyantás komlós utóízű Port Brewing Mongo IPA dukál. Desszertként az ünnepi hangulatot árasztó, észbontóra komlózott Sierra Nevada Celebration Ale koronázza meg a napi menüt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr1005304958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása