Nézek mint boci az új kapura

2013. május 17. 16:09 - Kergeboci

IPA értékelés - és újra értékelés

A változásokat, bár kicsit kaotikusan hat a lenti bejegyzés, de talán le lehet követni. Az áthúzott részek az újra kóstolás során változtak meg.

Végre sikerült megkóstolnom a Hopfanatic Bitterfly-t. Valószínűleg ha akkor iszom, mikor ez először kikerült, a mai napig az egyik leglegendásabb IPA-k között tartanám számon, hiszen torkon vágó keserűsége majdnem a kedvenc búzaélesztős Grabanc verziót idézi (mely így visszanézve hasonló értékelést kaphatna ma tőlem, de hát pont akkor kóstoltam, mikor még csak ismerkedtem e ízekkel)

De azóta sok IPA ment jó helyre, így bár tiszteletbe tartom ennek erejét, meg kell említenem, hogy ízre viszont nagyon elmarad sok vetélytársától. Van egy mérce nálam, ami valahogy így néz ki:

nagyon finom gyümölcsös és az átlagnál keserűbb (Brewdog Hardcore) -> kellően finom gyümölcsös mégis meglepően keserű (Anderson Valley) <- az átlagnál egyáltalán nem finomabb, de brutálisan keserű (Bitterfly Olaszházi Brutal Bitter)

Ennél rosszabb 3-masom ne legyen soha az életbe!

Szerk.: azóta sikerült újra kóstolnom, de az üveges változatát. És azt kell mondjam, sokkal jobban bejött, mint csapból kóstolt párja. Sokkal több, a csapolásoson keresett gyümölcs íz itt most előjött, és most már lelkiismeret furdalás nélkül nézegetem a lent adott 3 db +-et a név mellett. Lehet a fenti egyenletből is ki kell majd szednem és berakni valami mást a helyére (pl az Olaszházi Brutal Bitter atom keserű biztos van íze de nem érzed annyira robban a szádban IPA-ja)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr515304903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása