Nézek mint boci az új kapura

2013. december 09. 11:17 - Kergeboci

IPA dömping

Drága kedvenc Csakajósör kínálata (nem csak) IPA terén brutálisan felduzzadt. És még csak most jön ki nemsokára saját főzetű Hangover Santa IRA-ja, IBU 90-el. Lesz itt még fájás.

Az alábbi kóstoltak egy része régi motoros, pár darabot pedig nem a fent említett helyen ittam, de úgy érzem végignézve a neveken, jó hét áll mögöttem!

Sötét Bunkó: Gólem fekete IPA-ja. Nevéhez képest nem is olyan bunkó, inkább finom úriemberes, krémes, selymes stout benyomását kelti. Ezer féle ízzel játszik, talán kicsit a russian imperial stoutot irányába csapong. Nagyon tetszetős kis hibrid lett a mostani főzet (korábbit nem kóstoltam még)

Bigfoot Razzia: a domjáni sörfőzde új szortimentjéből az egyetlen ami érdekelt, főleg azért, mert el lett rontva és túl komlózták. Tény, komló nyomás alatt sínylődő, érdekes és nagyon sűrű főzelék. Búzából tényleg nem lehet érezni semmit. Így lebeg a beazonosíthatatlan és a finom között. Nehéz hova tenni, de minden képen érdemes ezt is megkóstolni. Kezdő sörnek IPA előtt tökéletes volt, később lehet már nem fogyott volna ilyen jól. Egy biztos, ebbe a formájába nem lesz túl élet képes (vagy az IPA jellegét vagy a búza jellegét erősíteni kell).

Anderson Valley IPA: ezer éves ismerős visszatért. Az első tucat IPA-im között volt, és rég elfogyott. Azóta sok minden lefolyt a torkomon, és az emlékeim arannyá szépítették ezt az italt, így nagyon félve de még több kíváncsisággal kóstoltam meg újra. Nagyon más, mint az utóbbi időkben megszokott IPA-k. Gyümölcsösség nagyon elbújik a mogyorós-karamellás íz mögött, és ha mégis átjön belőle valami, azt a korty végén száraz keserűség mos el. Még mindig imádom, bár tényleg nagyon kilóg a mostani trendből. Az arany színe megkopott ugyan, de ez továbbra is az élkategóriába sorolható sör. 

Brouwerij'tij IPA: ezer gyümölcs ízből kiemelkedő narancshéj keserségével, átlátszatlan szűretlen sűrűségével, kő kemény habjával, és nagyon megfizethető árával kötelező vétel. A lista talán legkiemelkedőbb darabja.

Belhaven Twisted Thistle IPA:egyszer már kóstoltam. A véleményem sokat nem változott, nem IPA. Elsőre folyékony fenyődobozos-füves illata és íze pedig kezdett optimistává tenni, de a végére ez az íz belesimult a félbarnás ivós sör hatásba. Nem rossz ital, de nem ebben a kategóriában. Sajnos a korábban érzett ír vörössége most nem jött ki.

I Hardcore U: nem először kóstolt Mikkeller és Brewdog szörny szülöttje. Nagyon erős illat, nagyon erős íz. Igazi gyümölcsbomba, megfelelő ibu hatással. Kiváló darab.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr555682811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása