Nézek mint boci az új kapura

2013. június 14. 12:17 - Kergeboci

III. Budavári "Sör"fesztívál - a romlás utján

2013.11.08. Most, jó pár hónap után, beollózom egyéb fórumokról a "sör"fesztiválról, általam írtakat:

Nehezen tudom megfogalmazni a véleményemet az idei Budavári sörfesztiválról. Már a 2. írásomat törlöm ki. Egy biztos. Ez attól függetlenül, hogy jó sört még mindig lehet azért találni kint, egy tökéletes példája annak, hogyan barmoljunk szét valamit mert jó, csak azért, hogy még több 1 forintost ki tudjunk húzni belőle. A paraszt, amúgy is fizet. Nehogy már kapjon is érte cserébe valami pluszt.

Remélem megmarad a színvonal esés jövőre is, mert e 3 napot még ott töltöm, de 14-ben fogok tudni találni jobb időtöltést is.

Röviden:

Pozitívumok:
- lehet sört kapni, sőt, még jó sört is lehet kapni (wow, és ezt ki kell emelni egy sörfesztiválról! Szánalom!)
- a vár maga még mindig csodás, a kilátás a Savoyaról pompázatos
- sok korsó és pontfeltöltő hely, sorban állás tűrhető mértékben
- minden csapnál van korsó mosó
- van pár jó program

Negatívum:
- kevesebb program van mint tavaly
- Savoya teraszt kiürítették, csak egy pecsenyés üzemel ott, semmi más (még a tavalyi idegesítő harmonika zene is kezdett hiányozni)
- látszik, hogy csak a pontfeltöltő helyekre koncentráltak, meg annak hogy a borsodinak és a tuborgnak legyen standja. WC-ből pl kevesebbet láttam (igaz azok most is szuper állapotban és folyamatos tisztítás alatt)
- mit keres kint cider? Fröccs? Pálinka? Jägermeister? Limonádé?
- a sörök. Borsodi, Arany Ászok, Tuborg, Heineken. Cserébe eltűntek a külföldi sörgyárak standjai. Lehet kapni külföldi söröket, de csak azt, amit már bárhol máshol, tescoba spárba megkapsz. Nincs a tavalyi Primator stand, ahol a hütőben 8 féle primatort lehetett kapni. Nincs külön x és y gyár palettája, hanem van 3 belga, 1 angol, 5 cseh házikó, ahol ilyen-olyan söröket be lehet szerezni. A magyar sörökből csak kevés élharcos van kint, és egyre több a peta palackos kisüzem. Azok is messze túl vannak árazva.
Legjobban szerencsére a csehekkel állunk, de 2 hét múlva Cseh fesztivál, így talán mehetett volna a hangsúly a németekre, angolokra, skótokra, amerikai sörökre.

Nem mondom, hogy nem tud az ember elsörözni. Mert el tud, vannak kint jó sörök. Van hangulat, program. Talán ha első fesztiválom lenne még pozítivabban is állnék a dologhoz. De tavalyhoz képest, sokat romlott. Szerencse hogy a magyarokat volt szerencsém végig kóstolni múlt héten Főzdefeszten.

És bár nem szívesen osztom a kisüzemi sörfőzdéket, és tudom hogy nem a Sümegi főzde hibája, hogy olyan csajokat állítottak be a csap mögé, amilyeneket, de azért elég dühítő, hogy az estére már vörösödő fejű vendéget látnak, akkor a 600 forintért árult 4 deci sörükbe (!) beleöntik az asztalon melegedő, félrecsapolt habos lét is. Gondolom azt hiszik, hogy a vendég nem csak becsiccsentett, hanem még vak is. Hát kérem szépen, nem vak. Kár érte, pedig egész iható sör volt. De így, senkinek sem ajánlom őket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr335361227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása