Nézek mint boci az új kapura

2014. december 02. 15:59 - Kergeboci

400!

Bár nincs időm munka és túlóra és hétvégi munka mellett arra, hogy még le is gépeljem a felgyülemlett jegyzeteket, de azért egy két korsó sörre, mindig akad idő.

- szerk.: most vettem észre, ezzel a bejegyzéssel felkerült a 400. új kóstolás söröm a listára. És ha belegondolok, mennyi veszett el még az alkohol köd homályában.. Sebaj, megyek is, és megünneplem ezt a szép számot!

20141102_183843.jpg

Azaz a szokásos ömlesztve poszt és jobb oldali lista bővítés következik, a tovább után!

Dark Horse Reserve Special Black Ale: a 99 pont ratebeeren nem véletlen. Kegyetlenül étcsokis, szinte nem létező széndioxiddal. A stoutok egyik kiemelkedő tagja.

Amazon Blond: ezt csak javítom, mert korábban már említettem. Nem írtam le, hogy mennyire vasas ízű. Ettől függetlenül nekem bejön, mindenki másnak óvatosan. Aki magas vas tartalmú vizeket iszik (és szereti), az viszont bátran próbálkozzon, remek kis búzás ipás sör lett.

Brewdog Hello My Name Is Paivi: kólás ipácska. Jó tudom, valami boróka vagy hasonló élőlényből sajtolták. Ez akkor is kólás. Jópofa stílusa miatt senkit nem ijesztenék el tőle, de ez számomra nem sör.

Port Brewing Summer Pale Ale: pale alehez képest IPA. Szinte Dupla IPA. Édes és erős. Kicsit az alkohol íz dominál benne, ettől függetlenül egy 0,6-os üveg, az árát megérte.

Brewdog Electric Indian: citromos, fémes búza jellegű szar.

ER-PÉ Red Groose: gyógynövényes félbarna. Egyszerű. Jó.

Brewdog India Pale Weizen: jó fajta Brewdog és Weihenstephaner kooperáció. Rettentő sokat vártam tőle, talán ezért is volt kicsit csalódás. Mintha csak az Amazon Blondot ittam volna, fémes búzás ipácska, de se a weihenstephan csoda búza élesztő, se a Brewdogra jellemző édes vagy ütősen keserű vonal nem emelkedett ki. Ettől függetlenül nagyon is jó sör, de nem sikerült elérnie a tökéletes jelzőt.

Kicsit ez is alkohol izű volt, de csak lehet a nyelvem hülyült be. Eddig mindent citromosnak, most mindent alkoholosnak kezdek érezni.

Mikkeller Polaris: mézes rózsa likőr. Egészen érdekes, bár nem az én ízvilágom.

Brewdog Russen Doll IPA: mint az előző, csak kevésbé tolakodó. Punk ipa rajongók inkább ez igyátok, ezerszer jobb, hasonló áron.

Marschall Amplifly Ale: nagyon tömény, nehéz sör. Csöppet összeragad a szám, mégis ütősen keserű. Én biztos nem tudom meghatározni milyen ízeket érzek. Nekem tökéletes

Albino Raszta: a család fehérkéje. Kicsit fémes, majdnem hogy búzás, nyelvet pusztító IPA. Remek.

8 Wired Blackwired: nagyon kávés, enyhén gyümölcsös ipa. Kicsit alkoholos, és lehetne keserűbb is.

Rohozec Skalák Svetly Lezak 11: édesebb barna, aki a cseh barnákat ismeri, az ezt is ismeri.

20141120_213429.jpgBrewdog Pumpkinhead: Ez lenne itt balra. pont annyira tökös, mint amennyire körtés. Gondolom valami amerikai tökös süteményre hajaz, amit jól megszórnak fahéjjal és szegfűszeggel. Mert csak azt érzem ki belőle. Azt viszont pont nem tolakodóan. Igaz, nem sörnek, de finomságnak ajánlom.

Chodovar Kvasnicovy Skalni Lezak 12: jó kis pils. Csehesen édes, megfelelően keserű sör. Félbarnás létére tetszik.

Rizmajer Rozsdás GPA: a GPA-t inkább nem véleményezem, most ez a "típus" lett a divat. Amúgy kellemeske, karamellás, keserű sör, jó is lehetne, ha nem lenne ennyire szénsavas és nem oszlana fel az íze a közepe felé. 

Legenda Bazooka borsós: szinte teljesen elvesztette a füstös rohadt jó ízvilágát. Cserébe rettentően jó, borsos íze van. És csúnyán meg is ütött a korsó belőle, olyan szavakat írtam le róla a jegyzetbe, amit most nem tudok visszafejteni. Szóval újra kell kóstolnom.

Port Brewing Anniversary Ale: ananászos, kicsit sajnos túl alkoholos IPA. Azt eltekintve, a legjobbak között van.

8 Wired iStout: a legjobb füstös, tejes kávé, tökéletes keser lecsengéssel, amit valaha ittam. Legalábbis ezt éreztem a 2-3 pohárka közben mikor ittam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr876934451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása