Nézek mint boci az új kapura

2013. május 17. 16:46 - Kergeboci

Tavasz van ?

A tavasz hideggel köszöntött minket, hát mi is a hideg télre való italokkal töltöttük az első heteket:

Fóti Zwickl. A tőlük már megszokott erős komlós, halványan opálos-szűretlen, de az eddigiektől eltérően, lehet hülyén hangzik, de nyers hatása van. Mintha megcsapoltak volna egy éppen készülő sör javát. A sörök mustja. Talán a címkén látható hetek múlva lejáró szavatossága is ezt igazolja. Nekem bejött.

Később:

A tavaszi télhez valahogy nem illik a gyümölcsös, exotikus, frissítő íz világ, így egy régi kedvenc sörfajtámnak szenteltem a napom. Stout, feketés, kávés, száraz, lélek és bendő melegítő itóka. Tipikusan esős, szeles, havas időre. Mondjuk most kevésbé élveztem, mint régen, tapasztalatlanként, valamint mivel az igazán jó stoutok nem éppen pénztárca kímélőek, így fordultam régen már pontozott egyszerűbb stoutok felé is. Azért akadt még az estére olyan amit nem kóstoltam. Kapásból a kezdésnek kifogott Sierra Nevada Stout, mely egy teljesen korrekt, alap stout. Kávés, száraz, fekete. Semmi több. Sokkal kávésabb és karakteresebb volt (a nevéből láthatjátok, nem meglepő módon) a Flying Dog Kujo Imperial Coffee Stout. Komolyan, megjött a kedvem egy kandalló elé pattanva, pipára gyújtani. Kár hogy a Sierra Nevada Narwhal elrontotta, és gyümölcsös édességével a stoutok portereként díszelgett poharamban.

Megint máskor:

Omnipollo Nebuchadnezzar svéd dupla IPA-val tértem vissza kedven sörfajtámhoz. Kérem szépen, ez a várt utó ízzel indít: atom keserű. Onnan jön egy selymes, torok simogató, már már majdnem édeskés íz, hogy aztán barbár hordaként rohanja le a hirtelen komlós keserű szárazságba átcsapó utó íz. Ez az IPA-k egyik legharcosabb fajtája, és nem a finomságával fog lehengerelni. Csak az erre fogékonyaknak ajánlom!
Később egy rég esedékes elmaradást is sikerült kipróbálnom, fentebb már írtam róla.Kulmbacher Mönchshof Kellerbier, most már nem tűnt annyira durván nyers szűretlennek, viszont így még jobban is ízlett mint akkor.
A legfurcsább sör az este a cseh Postrizinske Special volt. Nem IPA, bár az íz recept hasonló. Édeskésen induló, keserűbe átcsapó ser. Kicsit mégis furcsa, kedvenc nem lesz belőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr925304952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása