Nézek mint boci az új kapura

2015. szeptember 21. 13:01 - Kergeboci

Főzdefeszt X.

Egyfajta jubileuma ez a kézműves nedű imádóknak, és bizony a rengetek negatívomhoz képest (ingyen hirdetés: Főzdefeszt logóval ellátott kólás pohár eladó), sörfelhozatal szempontjából nem hogy csalódást nem okozott, de idő emlékezet óta nem volt ilyen jó (legalábbis ennyi (majdnem)premiert tartalmazó) felhozatal. Külön pozítivum volt a kitelepült külföldi kisüzemek. Mutattak pár érdekes dolgot nekünk.

Az előző fesztivál Bohemian Betyars közönség szórakoztatása mellett idén is volt egy kellemes meglepetés, méghozzá a Freak Fusion Cabaret társaság szereplésében (melytől egy kicsit freakebb showt vártam, de végül is így volt jó a sok gyerekre való tekintettel).

Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy több program nem lenne a fesztivál és a sör fogyasztás hátrányára, még akkor sem, ha ez a kerítés és a belépő létét hozná magával (legalább nem hülye pohárral bohóckodnék, hanem karszalaggal). De amíg ilyen sör hozam várható, addig összébb szorítom a számat, és maximum morgok némi sort a pofátlanságok mellé (korsó, wc, csaposok tudatlansága, szigorú adagméretek, stb.)

Az agyon hypolt sörfőzde reklámozásával ugyan sok embert megtévesztettek, de szerencsére a fórumok zengtek arról, mi az amit nem szabad benyelni (szó szerint), így a nagyobb csalódásokat sikerült is megúsznom. Igazán kevés felsülésem volt idén.

Neked Csak Dezső Dezső Vére: Illatra jó, karamellásabb ale-t sejtett. Ízre nyers, savanykás volt, remélem ez némi további éréssel finomodik. Érezni benne a lehetőséget, maximum az új főzettel még egyszer bepróbálkozom, mert a mostani az egyenlőre nem győzött meg.

armando_otchoa Jozin Z Bazin: az egyik személyes kedvenc. Nem egy kiforrott sör, nem a kategória győztese (annyi komlót benyelt, hogy meg nem mondtam volna róla, hogy milyen erjesztés), nem fog egy műértő sem elmélkedni az illatán és a kortyérzetén. De nyakalni fogja (én legalábbis nyakaltam) minden nap egy-két korsót belőle. Keserű, kellerbierre hajazó világos szűretlen, annyi anyaggal, hogy megbizsereg tőle az ember nyelve.

Charles Wells Dogfish Head DNA New World IPA: amire már kétszer írom le, hogy elmegy (táblázatom), arról több szót nem is lehet elmondani. Elmegy. IPA-nak nem volt túl keser.

Élesztő Freak Fusion Circus Ale: a fesztivál meglepetés söre. Mikor megkaptam, majdnem dobtam ki korsóval együtt a legközelebbi bokorba. Illatra hányingert keltő savanyúság tört elő. Ízre enyhén sós, fémes alapízű láger volt, nem túl tolakodó de érezhető füstösséggel, halványan lecsengő gyógyszer keserű utó ízzel. Kifejezetten tetszett.

Hedon Balatonvilágosi: kellemes ivós sör, némi mogyorós/fás utóízzel. Nap indítónak pont jó volt.

Gólem Hásszelhoff: nagyon enyhén lehet érezni benne a kenyeres-banános jelleget, de a citrás ízvilág jócskán elnyomja. Reméljük ezen változtatni fognak.

Monyo Fukushima Heavy Water: tökéletes rá a mondás: nagyobb a füstje mint a lángja. Vicces beharangozó videók előzték meg a premiert, ahova az egyik hordó egy zöld füstbombával a tetején érkezett, két maszkos vegyvédelmi ruhás és egy szírénázó főzőmester kíséretében. Csapon is szép díszes hordó volt, ami után csapolva Dezsőék légvédelmi szírénával ajándékozták meg a sörre szomjazót. A sör pedig, elmegy. Hja meg, zöld színe van. Ennyi. Némi csavar van a végén, nagyon messziről némi nyerses kellerbieres zamat. Jó sör, de a színén kívül nem nagy szám. Várok egy verziót, ahol jobban kiemelík a végén érezhető ízvilágot.

Wunder Hybeer: nagyon féltem a wunderéktől, mert a Ladossal nem voltak jó emlékeim. De a Bázis csak bevonzott ide (3szor is). Ráadásul ez egy hibiszkuszos saison, amitől nem igazán tudom, mit is vártam. Savanykás, kólás/gyógynövényes félbarnás likört kaptam, annak jó volt, sörnek számomra kevésbé. A dupla változatánál ihatóbb.

Norhern Monk Eternal: ha már Session, akkor IPA. Ittam a Brewdogtól ilyent, ettől is ezt vártam. Cserébe szintén savanyú sört kaptam (vagy csak még az előző íz játszott a nyelvemen?). Nem volt erős, inkább a sassion stílusnak tudtam be, sem mint hibának, és végül is, probléma nélkül elfogyott.

OK Brewery Fesztigyál IPA: ha jól emlékszem a Balkezes Fesztiválsör helyére került be, mikor is belekóstoltam abban a rettenetes szörnyűségbe, amit azon a névven csapoltak ki egyik ismerősömnek. Rosszabbul nem jártam, de a nevén kívül ez messziről sem hasonlított IPA-ra. Gondolom a tömeges fogyaszthatóság volt a szempont, ebből a szempontból siker. Édesebb ivós sör lett a végeredmény.

Hübrisz Chrongi: ők azt monják egy kávés láger. Én azt mondom, hogy extra erős kávé bomba. Nem sör. Kávé. Annak viszont istentelenül finom. Cukor nélkül fogyasztható abnormálisság (ha ez egy szó).

Brew Your Mind K.a.F.é. IPA: na, ezt nevezem a sör és a kávé nem stoutos háziasításának. Ráadásul IPA, felső erjesztésű de világos kávés sör. Láttunk már ilyent, nem arról van szó. És ez bizony ott van a tökéletes példányok között. Az egyik top helyezettem lett a három nap alatt.

Garage Flower Power: ha már top helyezett, nézzük a (szerinem) fesztivál sörét.  Erősen gyümölcsös, rettentő mód keserű sör. Az, aminek az IPA-t a jó Isten megteremtette. Srácok, gratulálok, ilyen jót nemzetközi kategóriában szokott látni az ember. Ne rontsátok el, könyörgöm!

Brew Age Affenkönig: egy igazi komló bomba. Imperial besorolásának eleget téve nem csak alkoholban de erjedt gyümölcsösségében is lehengerlő. Keserségében némi csallános beütés előjött, de mind ezt csak a javára és nem ellenére mondom. Rettentő mód finom volt.

Hedon Helmut: citromos búza sör. Limonádénak elmegy.

Signature Pale Ale: gyorsan csúszó, gyömbéres csípősségre hajazó világos ser ital.

Wunder Crossbar Special Bitter Ale: bitternek nem bitter. Ezen a hétvégén sokat érzett savanykás íz itt is előjött. A karamelllás, a végén enyhén keserű íz megpróbálta feledtetni.

Wunder Én vagyok az APA-d: hát ez sem az, amit valahol e sör mellé ígértek. Ott azt mondták, az egyik (nem akarom egy sorban említeni a kettőt, így a nevét kihagyom) kedvenc amerikai gyártómnak a jó keserű pale ale-je lesz a követendő példa. Ettől függetlenül jól csúszó selymes, marcipános ízvilágú lányos söröcske lett, bátran ajánlható az erre szomjazónak.

Zip's Nelson Kadét: isteni nedű, egy újabb tagja a fesztivál legjobb sörei társulatának. Imádom ezt a komlót, olyan gyümölcsös finomságot varázsolt elő, olyan testes lezárással, amilyent tényleg nem nagyon várna az ember egy magyar főzdétől. Még akkor sem, ha momentán a csoda Zip's-ről van szó.

Brew Age Hopfenauflauf: kimondhatatlan nevű gyenge pils. Tudom, APA, de nem érződik rajta. Nincs vége, nincs íze, nincs teste. Mondjuk herecsikorgató hidegen kaptam, melegedve jön elő némi nyersebb, árpásabb íz. Úgy már egész tetszetős ivós sör hatást keltette, csak sokat kellett rá várni.

Harapunk Hop Road ID, 82611: szeretem Harapunkékat, tényleg. De ez valami fertelmesen rossz volt. Tapétaragasztó illatát idézte fel bennem. Mármint az íze. A második legrosszabb volt, amit kint ittam.

Beerd Szubmolok: volt valami probléma a főzde nevével, de a sörével nem. Karamellás, testes ale, olyan, amilyennek a Dezső Vérének kell majd lennie.

Balkezes Fesztiválsör 2015: a legrosszabb. Savanyú értékelhetetlen valami. Ha direkt ez volt a cél, gratulálok, amúgy meg tessék levenni a csapról!

Apryli Bbq: a füstös sörökkel ismerkedőknek egy tökéletes kezdő lépés. Másoknak egy laza ivós sör.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bociazujkapura.blog.hu/api/trackback/id/tr257805910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nézek mint boci az új kapura
süti beállítások módosítása